kerstversiering in centrum Boskoop opgehangen

 

5 november 2014 – 14:58  •  inBoskoop.nl  •  0 reacties

 

Kerstversiering in centrum Boskoop opgehangen

 

Dinsdagavond 4 november is een begin gemaakt met het ophangen van de kerstversiering in het centrum van Boskoop. De kerstverlichting is rond de feestdagen niet weg te denken uit het het dorp en verhoogt de feestvreugde.

 

Met 2 rolsteigers werd er gisteravond een begin gemaakt met het ophangen van de decoratie. De Koninginneweg en de Burgemeester Colijnstraat zullen worden verlicht en versierd.

 

Voor het eerst in 20 jaar is de kerstversiering uitgebreid, vervangen en gerestaureerd. Door de restauraties zijn de versieringen aangepast aan de moderne tijd. Zo zijn er in plaats van gloeilampen energiezuinige led lampjes gebruikt. De armaturen zijn opgeknapt en er zijn enkele nieuwe wandornamenten bijgekomen die in de komende dagen worden opgehangen.

 

Alle winkeliers hebben een financiële bijdrage geleverd aan de nieuwe kerstversiering via de Bedrijveninvesteringszone (BIZ). De BIZ is onderdeel van de Experimentenwet BI-zones. Deze wet maakt het mogelijk om als ondernemers in een winkelgebied te kunnen investeren in een veilige en aantrekkelijke bedrijfsomgeving, waarbij alle ondernemers meebetalen.

 

http://static.inboskoop.nl/user_uploads/inBoskoop/Berichtfoto's/ophangen%20kerst.JPG

 

http://www.inboskoop.nl/nieuws/overig/3314,kerstversiering-in-centrum-boskoop-opgehangen.html

 


Kerst in de bajes


Sfeerverlichting Harlingen

Sfeerverlichting ‘Sjansen aan zee’ in de bomen

Harlingen – Donderdag 22 november is gestart met het ophangen van de nieuwe sfeerverlichting in de Harlinger binnenstad.

Sfeerverlichting ‘Sjansen aan zee’ in de bomen

De Harlinger Ondernemersvereniging heeft eerst een plan gemaakt voor de Grote Bredeplaats en de Voorstraat. We willen dat de verlichting goed past bij de stad. Het moet bezoekers verrassen en verleiden om rond te lopen en te genieten van de bijzondere sfeer in Harlingen. Met name de stamomwikkeling en de Champs Elysees methode vielen in de smaak. Op z’n Harlingers: ‘Sjansen aan zee’! Ook de gemeente en de nieuwe stichting evenementen van de Harlinger Horeca was enthousiast over deze methode, de sfeerverlichting wordt dan ook gezamenlijk bekostigd.

 

De grote platanen aan het begin van de straat en de grote bomen vlakbij de haven worden gedecoreerd met stamomwikkeling. Het betreft hier speciaal op maat gemaakte lichtmatten van warmwit LED licht, waarvan 20% bestaat uit flashlichtjes. In het middelste gedeelte van de Voorstraat wordt een deel gedecoreerd volgens de Champs Elysees methode. We hebben voor dit plan gekozen, omdat het onderscheidend, elegant is en goed past bij de historische binnenstad. Een belangrijk voordeel van de nieuwe verlichting ten opzichte van de oude, is het veel lagere stroomverbruik dankzij het gebruik van duurzame ledverlichting.

 

Vanaf komend weekend zal in de Harlinger binnenstad de nieuwe sfeerverlichting te bewonderen zijn.

 

Bron: www.harlingenboeit.nl
Decoratie Leeghwaterbad Spurd in Purmerend

Het instructiebad van Spurd Leeghwaterbad ziet er een stuk vrolijker uit met de mooi ontworpen nieuwe decoratie van PBB City Lights.

In de nacht van 2 op 3 juli heeft PBB City Lights schitterende druppel decoratie aangebracht.
Onthulling Silhouetten Plein 1953

31 mei 2012 | Deelgemeente Charlois | nieuwsbericht

Op zaterdag 26 mei is het kunstwerk ‘Silhouetten’ onthuld op Plein 1953 in Pendrecht.

De stalen figuren symboliseren de historie van Pendrecht; de overwinning op het water – een verwijzing naar de watersnoodramp in 1953 – en de saamhorigheid van de bewoners van Pendrecht.
Over de plaatsing van “Silhouetten” is vorig jaar een enquête gehouden onder de bewoners van Pendrecht.

Een grote meerderheid van de stemmers koos voor dit kunstwerk.
Omdat de beeldengroep van staal is, gaat het werk na verloop van tijd roesten! Deze oranjebruine kleur is geheel volgens de visie van de ontwerpster: Annemarie Theunissen van PBB City Lights. Het kunstwerk is vervaardigd door Firma Lens BV uit Charlois. Samen met enkele historische Charloise figuren onthulde bestuurder Alaattin Erdal het kunstwerk tijdens de Plantjesdag.

 

Bron: www.rotterdam.nl

 

Voor bewegende beelden kijk You Tube filmpje hieronder

 
  

De silhouetten groep op de Meeuwenplaat, Plein 1953, Pendrecht

Het is bijna het ruisen van de zee


Silhouettengroep Plein 1953 Rotterdam

De Silhouetten worden aanstaande zaterdag om 11.30 uur onthuld

Dit artikel is geplaatst op May 24, 2012

Vandaag zijn de resterende silhouetten op de Meeuwenplaat gezet en is het kunstwerk compleet. In totaal zijn het 22 verschillende mensen die in een (vierkante) kring staan en elkaars hand vasthouden. Daarmee symboliseren de silhouetten de overwinning op het water en de band tussen de bewoners, het kunstwerk is bedacht en ontworpen door Annemarie Theunissen van PBB City Lights. Oplettende voorbijgangers hebben het vast gezien: sinds de werkzaamheden zijn begonnen is er geen meeuw meer te bekennen, blijkbaar zien de meeuwen de silhouetten als vogelverschrikkers!

De Silhouetten worden aanstaande zaterdag officieel onthuld maar er was onduidelijkheid over het tijdstip. In de kranten werden verschillende tijdstippen genoemd maar het zal gebeuren tijdens de plantjesmarkt en wel om 11.30 uur. Op dat tijdstip begint er een toespraak van een vertegenwoordiger van de deelgemeente in het kader van Charlois 550 jaar en de onthulling van de silhouetten is daar in verwerkt. De vraag is wie deze toespraak gaat houden, destijds was het deelraadsvoorzitter Ed Goverde die op 31 juli 2009 het podium officieel in gebruik stelde.

 

Bron: http://www.vitaalpendrecht.nl/pendrechtnieuws/publish/news_3083.htmlEK decoratie in Bisonspoor, Maarssen

Zondag 27 mei heeft PBB City Lights Winkelcentrum Bisonspoor in Maarssen weer voorzien van schitterende Oranje decoratie.Fairy Bell werd weggehaald

Op 2 februari stond er een berichtje op deze site over het ijs op de vijver.

Jeugd was het ijs aan het testen.

Zondagavond constateerde de dagburgemeester dat het licht van de fairybell uit was. Een beetje licht in de duisternis kon geen kwaad. Het licht van de lantaarns langs de Passage brandt al maanden niet meer. En het schijnt heel lastig te zijn om de reden te achterhalen.

De beheercoördinator had al eerder druk achter het oplossen van dit euvel gezet.

De man van PBB City Lights ontdekte dat er geen lampjes waren vernield of een snoer stuk was gemaakt.

Het snoer was alleen losgemaakt.

De fairybell wordt bij PBB Lights opgeslagen en komt volgend jaar weer terug. Het frame was vastgevroren aan de meeuwenplaat. PBB Lights dacht erover dat later op te zullen halen, want anders zou de plaat wel eens beschadigd kunnen worden.

Later op de dag blijkt toch alles weggehaald te zijn. Het frame heeft dus toch niet zo vast gezeten.

De man van PBB Lights wist ook te vertellen dat er silhouetten aan de rand van de plaat komen. De fairybell kan daarna nog steeds op de plaat gezet worden, volgens hem.

 

Bron: Pendrechtnieuws